Equinns VS Wish

Jistě jste si mohli všimnout menší "kauzy" ohledně jedné z mikin firmy Equinns, konkrétně mikiny Watercolor. Podobné mikiny jste objevili i na čínských e shopech jako je například Wish, Aliexpress, ... A tím začali spekulace, kde se tedy ona Watercolor vzala?



Prvně bych vám ráda představila design/obrázek jako takový. Koník je dílo ruské autorky Eleny Shved. S touto autorkou Equinns i nadále spolupracuje a její další dílo můžete najít v nové kolekci mikin. Kresby od této autorky si může koupit kdokoliv a použít na cokoliv (textil, bloky, plátno, ...). Podobný obrázek si od ní koupili nejspíše nějaké čínské firmy a využili ho dle svého uvážení (ukázku najdete v galerii). Proto bych chtěla tyto spekulace ukončit.

Jaké jsou tedy rozdíly mezi těmito mikinami?

Velikost
I přesto, že jsme z čínského e-shopu objednali velikost S přišla nám velikost S-M, ale to by nebylo to nejhorší. Plný očekávání jsme mikču oblékli no a byli jsme velmi překvapeni, když jsme měli mikinu takřka jako pyžamo. Mikina je tak o 3-4 čísla větší než je psáno.

Střih
Jak probíhá sériová výroba v asijské fabrice asi nemusím popisovat, na nějaký střih se tu nehraje, zkrátka většinu mikin šijou ve stejném pytlovém střihu. Equinns několik měsíců ladil samotný střih mikin, jednak aby byl všem co nejvíce pohodlný (délka rukávů, odstupňování velikostí, ...) a zároveň zůstal v dámském, lehce vypasovaném stylu.

Barva
Objednali jsme bílou, přišla nažloutlá. Naivně jsme si mysleli, že alespoň barva mikči bude bílá, no v Asii asi vypadá bílá trochu jinak..

Samotný motiv
O motivu jako takovém už jsem vám psala v úvodu článku, zde bych se chtěla zaměřit spíše na detaily na samotných mikčách. Hned na první pohled vidíme, že motiv na mikče z Wishe je podstatně zmenšený a navíc koník má roh na rozdíl od Equinns. Dále mikča z Wishe má na sobě spoustu bavených kaněk, které se mě osobně moc nelíbí.

Kvalita ušití
Kdo někdy něco objednával z Asie ví, že většinou je oblečení dost odfláklé, to stejné nás potkalo i u této mikiny, na spoustě místech na nás koukali trčící nitky a celkově moc hezky ušitá není. Mikča od Equinns je opravdu hezky ušitá.

Detaily (šňůrky, kapuce, kapsa, ...)
Pro někoho nepodstatné, ale podle mě i přesto důležité. Začala bych šňůrkama u kapce, no upřímně šňůrky z Wishe vypadají, jak kdyby je požvejkal nějaký pes. U kapuce bych k Wishi snad ani výtku neměla, rozdíl je však v tom, že Equinns má kapuci síťkovanou, takže se vám nezapaří hlava, když si ji nasadíte. Nakonec tu máme kapsu, Equinns mikča ji nemá záměrně, aby nám nedělala velká bříška, kapsa u mikči z Wishe může být fajn, ale já preferuji spíše kapsy na zip, protože z nich nevypadávají věci.

Podšívka
Ve spodu mikči Equinns najdete teplounký příjemný plyš, který já osobně naprosto miluju. U mikiny z Wishe jsme bohužel nenašli nic, mikča je ušita pouze z tenoučké látky.

Český výrobek
Myslím si, že k tomuhle není co dodat.

Doba doručení
Každý kdo si někdy objednal nějakou věc z Číny ví, že doba doručení může být kolikrát až 60 dní, nebo balíček nemusí přijít vůbec. Od Equinns vám mikča přijde do druhého pracovního dne od potvrzení objednávky.

Zákaznický servis
Zvolili jste špatnou velikost? Žádný problém v Equinns vám mikču rádi vymění. Ovšem asi nebude posílat mikinu na reklamaci zpět do Číny že?

Cena
Jak jsem už zmiňovala v Asii šijou mikči v sériových fabrikách a nijak nehledí na střih a kvalitu ušití, jednou tam hlavně na kusy a snaží se je ušít co nejvýhodněji, proto jsou tak "levné". Co si budeme nic není zadarmo, když opominu samotné poměrně nákladné ušití mikiny musíme brát v potaz i jiné náklady, například zakoupení fotek, ze kterých vznikají jednotlivé designy, pronájem skladu, marketing, údržba e-shopu, fotografové, ... Mohla bych pokračovat, myslím si, že investované peníze dostanete, kvalitní, originální mikču, která vám vydrží mnoho let.

Mikinu z Wish jsem si vyzkoušela a moc me neokouzlila, mikina byla na omak studená a byla mi v ní zima. Při výběru jakýkoliv produktů hraje roli kvalita. Především dám přednost kvalitním českým výrobkům na úkor toho, že si připlatím.
Doufám, že se vám tento článek líbil.

S pozdravem Nikuž a Equinns team.

(příspěvek byl vytvořen 30.3.2019 na mém původním blogu)





Komentáře